What it feel like to be a God (Death)

Преди няколко седмици гледах лайф екшън филма Death Note, но така и не се наканих да пиша за него (както и с много други неща, но едно по едно) Е сега дойде редът му. Като цяло филма си го бива. Не следва точно историята на мангата и на места има много несъотвествия. Тук е мястото да кажа, че в момента анимето е стигнало по-напред в историята от филма, така че ако не сте чели мангата и държите да разберете цялата история от анимето може да гледа филма спокойно.

Aко пък все още четете мангата, трябва да знаете че филма обхваща само първият том. Не знам защо е решено така, като има още много томове. Изглежда просто филмите Death Note ще включват малка част от сюжета на анимето и мангата( освен ако не направят още филми) За тези, които въобще не са запознати със сюжета. Пускам краткото описание на английски от anidb.info :

Light Yagami is an ace student with great aspects who`s bored out of his mind. One day he finds the Death Note a notebook held by a shinigami (Death God). with the Death Note in hand, Light decides to create a perfect world. A world without crime or criminals. However when criminals start dropping dead one by one, the authorites send the legendary detective L to track down the killer.

Ще започна с актьорите. Не знам имената на никой от тях и не мисля да се занимавам да ги търся. Този който играе Райто (Лайт) е доста добър в ролята си, но за сметка на това не ми изглежда въобще като Райто. Но може би не са намерили по-добър… Тук важното е, че успя да влезе в персонажа на Райто доста убедително.

L

L е доста успешен също, може би по-добре изигран от Райто… Косата му е много по-нормална от тази на героя в мангата, но това се преживява. Всичко останало беше точно както трябва да е, наистина в това отношение японците са се постарали всичко да изглежда точно както си е в оригинала. Много ми се искаше да видя момента с тениса, но филма просто свърши преди този момент и се надявам да бъде включен в следващата част, която хората в Япония са гледали вече (късметлии)

Останалите актьори също са подбрани добре, но няма да влизам в детайли. Историята както вече казах е променане и има неща, които изобщо не са били вкючвани в мангата. Има и изпуснати моменти, но това ми хареса донякъде защото вече започва да става скучно да гледам една и съща история в различни форми – аниме, манга,филм… така че малко разнообразие никога не вреди.

За малко да забравя Рюук, той е изцяло компютърно направен (както всички подобни герои в съвременното кино) и на мен лично на моменти ми изглеждаше сякаш е изваден от приключенска компютърна игра, но в повечето време изглеждаше доста убедително. Хората, които са го правили са се постарали доста и героят изглежда и действа точно както в мангата/анимето.

Мисля да не ви спойлвам филма, защото аз мразя случайно да се натъкна на важен момент от историята на филм преди да съм го гледал. А тези неща имат лошия навик да ми се набиват в очи и независимо че веднага затварям сайта вече е твърде късно… Ако харесвате азиатските филми, гледайте Death Note, ако харесвате анимето също го направете. Ако сте болни фенове на Death Note вече вероятно сте го гледали 😛

Реклами

Един коментар to “What it feel like to be a God (Death)”

  1. […] Death Note – ново аниме (Първи епизод – 3ти Ноември, 2006та година), по едноименната манга и филм(и). Бях чел за него за пръв път в блога на power-x, не останах впечатлен, камо ли пък мотивиран да си изтегля епизодите. Уви, една мила позната ме светна по въпроса и вчера изгледах всички издадени до сега епизоди. А те са само 11 за жалост. Очаква се епизодите да бъдет 36 или 37, което означава, че анимето ще е straight to the point, без отклонения и филъри. Повечето анимета, на които съм фен (Naruto, One Piece) са със стотици епизоди и продължават да се излъчват ежеседмично, но напоследък се опитвам да следя анимета с малко епизоди, като Naruto е на заден план. Не че имам време за анимета, де. ВСЕ ОЩЕ не съм изгледал Mushi-shi!!!!! […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: