Цензуриран Гугъл добро не носи

И най-горещата новина на близо две седмици пристига в моят блог, ако не бяха добрите хора от еском заради които нямах нет точно преди толкова време сигурно щеше да е още топла… Мрън!

Сетиха се пичовете от Гугъл, че решението да цензорират търсачката в Китай е простотия. И не го призна кой да е друг, а самите създатели на Google. Сергей Брин и Лари Пейдж бяха обвинявани от много хора за решението да създадат нова търсачка специално за Китай, в която да бъдат премахнати някой „вредни“ теми за китайското общество. Ето какво каза и човека (Сергей Брин) цитирам на английски ‘шот така искам и знам, че няма да има проблем. Проблем ^_^ ? „On a business level, that decision to censor… was a net negative.“ А като се има предвид, че Гугъл търсят точно това, едва ли са много щастиливи и ухилени от факта. Това ми напомня, че някъде бях чел, че Брин преди година е казал, че с новата версия на търсачката в Китай изневеряват на принципите си… И сега казва, че щетите на команията са от Европа и САЩ заради спад на доверието на хората.

Мисля, че е добре поне си признаха. Сега ако я махнат всичко ще е точно. „By Using Google you support communism“. Това звучи адски смешно, нещо като ако живееш в САЩ подкрепяш войната в Ирак. Аз си признавам, че ползвам гугъл и то не само търсачката, но и пощата gmail, която е fucking awesome и няма кой да ме обеди, че не е така. Не ви ли омръзна това тъпо абв бе! Gmail си е друга работа, много ама наистина много място + липса на разни грозни флаш реклами, само хубави и непречещи google adsense реклами. Да това е пропаганда.

Ако искате да научите още по темата прочетете оригиналната статия, че поста взе да прилича на преразказ 😛

China censorship damaged us, Google founders admit

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: