Советский Искусство часть.1

За вас може да са долни пропагандни материали, но за мен са си чисто изкуство. Съветските графични дизайнери са били мбаси креативните пичове, май тогава жените не са се занимавали с това, били за заети на полята и във фабриките… (no offence). Преди малко реших да напиша в търсачката за картинки на гугъл „soviet posters“ и от там започнах да търся различни сайтове за съветски пропагандни материали, намерих доста готини нещa. sweet.

Давно.ру много хубав сайт, който представлява „soviet propaganda poster gallery“. Там открих купища готини картинки. Примерно тази реклама на пиво и може би водка. Но със сигурност по-интересни са антиалкохолните постери.. извинете плакати няма да използвам тези капиталистически думи. И така „Социально Опасен!“ е плакат с минималистичен стил, в който устата на човека се е превърнала в бутилка от московска някаква си. „Коллективньие Гулянки Нам Давно Пора Пресечъ!“ , убийте ме но си нямам и идея какво означава това, ако може някой да го преведе ще съм адски благодарен. Картинката както казва един познат рули от всякъде! Пьянству НЕТ! ми напомня много на трейлъра от Grindhouse „Don’t“, не само защото се казва НЕТ, а и с цялата си визия. Следващия плакат е най-смъртоносен, със сигурност може да ви откаже от алкохола. Виж ако не верваш. Ако някога сте се съмнявали коя е най-голямата причина за всички престъпления – истината е тук.

Слава Великому Сталину! Е може ли да говорим за съветска пропаганда и да не намесим благата усмивка на другаря? Избил бил той милиони… да се занимават с това историците и хипитата. Кажете ми може ли такъв добродушен човечец да направи нещо подобно. Долни конспирации! Сталин е бил хуманист и е обичал децата (но не по майкъл джексънски). ПОД ВОДИТЕЛЬСТВОМ ВЕЛИКИГО СТАЛИНА – ВПЕРЕД К КОММУНИЗМУ.

В интернет има океан от интересни комунистически плакати и пропагандни материали, но сега нямам много време, така че очаквайте минимум още една частъ.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: