Love Exposure, новият филм на Sion Sono e 4 часова епика!

Не съм сигурeн дали съм споменавал преди в този блог, но съм голям фен на работата на Sion Sono. Човекa, който направи филми като Suicide Circle, Noriko’s Dinner Club и Strange Circus, със сигурност заслужава уважение. Първия негов филм, който гледах беше, не особено изненадващо, Suicide Circle. И трябва да си призная, че го гледах два пъти… за една вечер. Просто след като свърши филма, бях толкова филмиран, че трябваше да го видя отново за да проумея какво се е случило! Това разбира се може да се приеме и като негативна страна, все пак при прожекция няма опция за втори път.. Или зависи.

love-exposure2

Но със сигурност мога да кажа, че Suicide Circle е един от най-добрите източноазиатски филми, които някога съм гледал. Същото важи и за Noriko’s Dinner Table, който от своя страна е продължение на Suicide Circle. В Noriko проблемът е разгледан индивидуално и много по-лично, в опозиция на далеч по-колективния Suicide Circle.

Това, което ми харесва в Sono е, че има ясно изразен стил, въпреки че понякога работи с много малки (доста по-малки от това, което вече се подразбира под нискобюджетен и все пак повече от безбюджетен). Някои режисьори разчитат на визуалния стил, за да бъдат разпознати. Sion Sonо разчита на общото чувство на филма.

love-exposure

Затова и трейлъра на новия му филм ме изненада донякъде. От една страна разбирам, че това е филм на Sono, но от друга виждам по-различния начин. Като атмосфера е между Noriko и Suicide, но с далеч по-наблегнати комични елементи. Докато при Noriko атмосферата беше смазващо депресираща на моменти, тук виждаме един доста експлозивен на моменти трейлър.

Love Exposure (Ai no Mukidashi), но не трябва да се бърка с по-стария корейски филм със същото име. Love Exposure на Sion Sono се пръска по шефовете от стил и не вярвам дори , не чак толкова перфектната визия да развали филма, който между другото е с продължителност цели 4(!) часа и като гледам ще разкаже наистина епична история.

Сюжетът е за Yu, който е фотограф с наклонности да снима там където не трябва (да се чете под полите на нищо не подозиращите японски ученички). И става легенда в sneak фотографията, за която съм чувал, че е доста популярна в Япония и осигурява дълги ваканции в затвора, за тези който нямат уменията. А Yu ги има както си личи от трейлъра… В един момент в живота му влиза Yoko, и по някакъв начин успява да влезе в мистериозен религиозен култ.

loveexposure3

Филмът вече спечели някаква малка награда в Берлинале, което е добре. Личи си, че работата на Sono излиза от тесния кръг зрители, които са предимно малка част от сънародниците му и феновете на източноазиатското кино. В трейлъра се виждат много типични елементи за Sono елементи – като тоталното незачитане на реалността, в полза на стила. В описанието виждаме, че пак ще става въпрос за някакъв вид кулотове, което не знам за вас, но мен винаги ме е впечатлявало.

Трейлърът може да видите в Nippon Cinema.

Между другото, има много готин homage към Meiko Kaji и Female Convict Scorpion. Става въпрос за момичето с голямата черна шапка и дългата черна рокля.

Реклами

2 коментара to “Love Exposure, новият филм на Sion Sono e 4 часова епика!”

  1. Tarseh Suicide Circle v IMDB, no mi izlezna Suicide Club. Okaza se, 4e se vodi i pod dvete imena filma. Hm…

  2. ох, този трейлър на ai no mukidashi ме разпиля от смях. очаквам с нетърпение

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: