Veronica Falls + Summer Camp + Kisses

Всъщност двете групи нямат взаимна връзка, но това което ги свързва е, че ги октриих по горе долу едно и също време. Veronica Falls са някакъв типичен shoegaze, но премесен с какви ли не елементи. За сега нямат много издадени неща, така че очаквам в най-скоро време да издадат дебютния си албум. Ако продължат да правят песни като Beachy Head няма да е изненадващо да станат нещо по-голямо в инди сцената. За сега са си сравнително неизвестни, което им дава бонус точки, предполагам.

Summer Camp продължава тенденцията на носталгичния поп, започнал още от миналата година с chillwave групите като Neon Indian, Washed Out и продължил през тази година с още поне стотина други, които не си струва да чуете (но все пак проверете Beautiful Swimmers). Песнента Round The Moon е заредена с приятно лятно чувство, пържещ синт и видео, което спокойно можеше да бъде от 70те. И не само можеше да е, а се оказа, че е. Кадрите във видеото са от шведския филм от 1970  -En kärlekshistori.

Kisses е друга нова група, която ме радва особено много в последно време. Не мисля, че имат твърде уникален звук, но за сметка на това създават атмосфера и композициите им са успешни. Албумът им се казва The Heart of the Night Life и може да бъда намерен в Gooogle (lol). А от мен видеото към People Can Do The Most Amazing Things:

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: